Mindeord om Jørgen "2mat"

Skrevet af Allan B. Christensen - 2016-10-29 15:34:00

Jørgen 2mat Jensen døde 19. oktober og blev bisat fra Brædstrup kirke fredag den 28. oktober. Efter bisættelsen var omkring 400 forsamlet til gravøl i Brædstruphallen.

Jørgen var gennem en menneskealder Gantrups samlingspunkt, idemager og igangsætter. Han var manden bag genåbningen af forsamlingshuset i 1987, som siden har dannet rammen om talrige sammenkomster og fælles aktiviteter. Senest var han initiativtageren til at tilkøbe jord til forsamlingshuset for at fremtidssikre stedet.

Jørgen var også mand for at sætte gang i aktiviteter i byen. Vi vil huske hans mange påfund i både den morsomme og den seriøse ende: jagttrofæudstillinger, kyndelmissefester, stripperfest, høstfester, koncert med Sussi & Leo, men også oplysende foredrag om flygtningestrømmen i slutningen af 2. verdenskrig, om jagtrelaterede emner og meget andet.

Jørgen arrangerede udflugter som østersture, ”spis skoven”, ture til Thyborøn og Tipperne osv., som skabte fælles oplevelser for byens borgere.

Jørgen har æren for, at en pæn del at Gantrups borgere har fundet vej til byen, og at de ikke blot har fundet et sted at bo men er blevet integreret i lokalsamfundet

Jørgen blev aldrig træt af at fortælle om det gode liv på ”de magre jorder” i og omkring Gantrup, og hans gentagne opfordringer til at sørge for flere passagerer til skolebussen huskes af alle. Han formåede endda at få vendt skolebusruten til fordel for børnene i Gantrup.

Jørgen var Gantrup-børnenes bedste ven, som julemand i forsamlingshuset, som legekammerat, mentor og inspirator. Jørgen kendte hvert barn i byen så godt som han kendte hver en voksen.

I et miljø af aktive jægere var Jørgen et omdrejningspunkt jagtsæsonen igennem.

Vi vil huske Jørgen som en slagfærdig festtaler, der med få velvalgte og morsomme vendinger kunne sige, hvad alle tænkte, uden at nogen følte sig gået for nær. Jørgens veltalenhed har rejst anselige midler til lokale velgørende formål.

Det lokale fællesskabs mand, Gantrups "ambassadør", en rummelig, hjælpsom ildsjæl og igangsætter, en skøn ven – sådan vil vi i Gantrup huske Jørgen 2mat.

Borgerforeningen

- skrevet ved en sammenkomt i Gantrup forsamlingshus 24. oktober 2016.


Share:

Indlæser Samtale

Seneste Nyheder

Årets petanque-mester

Jan Rask vandt i forbindelse med sommerfesten 2023 titlen som årets…

Rent vand fra undergrunden

Den nye vandboring lever op til forventningerne

Indbydelse til Arbejdsdag i Forsamlingshuset den 29.4.2023 kl.8:30

Nu er det tid for den årlige arbejdsdag i Forsamlingshuset 😊

Hvad vil vi med Gantrup?

Horsens kommune efterlyser vores synspunkter om, hvordan Gantrup skal…

Lynkursus i redigering af hjemmesiden

Lørdag den 18. marts kl. 14 i forsamlingshuset